Skal du have lavet en ny professionel hjemmeside er der mangler overvejelser du skal tage. Hvem skal lave den, hvad skal den kunne, hvordan skal designes være, og ikke mindst, hvad skal det koste? Alle disse spørgsmål gør sig gældende når du skal kigge på en ny hjemmeside.

En hjemmeside er for mange virksomheder det første der bliver repræsenteret, når en ny potentiel kunde møder din virksomhed, derfor er det vigtigt at din hjemmeside er ordentligt lavet. Derfor er det klogt at få lavet en professionel hjemmeside, enten af en freelancer, eller et bureau, evt. dem her. De fleste virksomheder har i dag brug for en hjemmeside, ofte bliver der søgt efter ydelser eller helt specifikke virksomheder på nettet for at finde information. Det kan være at de leder efter menukort, ydelser eller bare et tlf. nr. Derfor er det vigtigt at være tilstede på nettet, og ikke blot i en telefonbog.

Hvad er et CMS?

Et CMS er en forkortelse af Content management system, og er et koncept om et hjemmeside system der giver dig muligheden for at kontrollere alt dit indehold på din hjemmeside. Mange af de største hjemmesider der konstant udvides med blog indlæg, nye sider, nyheder osv., er baseret på et CMS. Faktisk er mange af de store sider baseret på CMS tilgængelige for alle. Det vil sige at din nye hjemmeside kan gøre brug af samme CMS som de store sider. Et meget alment brugt system er WordPress. Det er open source, hvilket gør at rigtig mange udviklere har valgt at tage det til sig, og udvikle tilføjelser til systemet, dette gør at du har mulighed for at finde en løsning der passer præcis til dig, og at du også selv har mulighed for at udvikle tilføjelser til WordPress.
Om du skal gøre brug af et CMS er nemt at finde ud af. Hvis du kan svare ja til følgende et, eller flere af følgende spørgsmål, ville det være klogt at benytte sig af et CMS.
Jeg vil selv have mulighed for at redigere mit indehold.
Jeg skal løbende have tilføjet eller opdateret undersider på siden.
Jeg skal have flere brugerlogind til min hjemmeside.
Hvis du kunne svare ja til et, eller flere af de overstående spørgsmål, så skal du vælge at bruge et Content management system.

Hvilket CMS passer til mig?

Hvilket CMS der passer til dit behov kommer helt an på hvad dine krav er, til nu, og til fremtiden. Skalering er ofte vigtigt når man vælger hjemmeside. Hvis man vil udvide er det vigtigt ikke at skulle smide penge efter en helt ny hjemmeside, men blot kan viderebygge på sin nuværende løsning. Heldigvis har de fleste systemer denne mulighed.
Skal du bruge en fleksibel, hurtig og billig løsning med gode muligheder for skalering, så ville en WordPress hjemmeside være et rigtig godt bud.

Skal jeg benytte en freelancer eller et bureau til min hjemmeside

Forskellen på et bureau og en freelancer er stor. Alt efter krav og budget ville det optimale valg af leverandør være forskelligt. Et bureau vil ofte være dyrere, men til gengæld vil slut produktet også være meget bedre. Et bureau har en masse eksperter på forskellige områder til at lave din side. Det vil sige at alle perspektiver bliver overvejet. Hastighed, responsive design, User Experience, funktioner osv. En freelancer vil ofte kun udføre det du har skrevet i kravspec, mens et bureau vil tilføje punkter i kravspecet for at leverer et bedre produkt.
Vil du have et en professionel hjemmeside, og har et højt budget, så benyt et bureau. Har du få funktionelle krav, og ikke gider smide et højt beløb, så benyt en freelancer. Ofte leverer freelancere et udemærket produkt, da det blot er en hobby for dem, og derfor lægger mange timer i produktet til en lav timepris, men de har ofte ikke meget erfaring, og mangler kan forekomme.

EFTERLAD ET SVAR