Skal du ud og låne penge i nærmeste fremtid, så læs med her. Dette indlæg vil guide dig igennem, hvad du skal være opmærksom på, og hvilke fælder du skal undgå. Der er nemlig rigtig mange låne udbydere der tjener lidt for mange penge på at du optager et lån ved dem.

Dette indlæg er skrevet og udgivet i samarbejde med Prestamo.dk, som er en låne oversigt over danske quicklån. De har igennem meget data og erfaringen lært en hel del om markedet, og giver dig nu deres bedste råd når du optager et hurtigt lån.

Før du begiver dig ud i at låne penge skal du overveje om du virkelig har brug for pengene. Er det et mindre lån er et quicklån måske vejen frem, da det er hurtigt og nemt. Dog skal du være opmærksom på at nogle af disse lån er dyrere end normale lån, men igen, normale lån har ikke mulighed for at låne dig så små penge som quicklån udbydere kan. De er heller ikke lige så hurtige til at gennemgå din ansøgning. Du kan ofte få pengene indenfor 1 time eller mindre, heraf også des kaldenavn.

De “skjulte gebyrer”

Ofte har disse lån ikke en særlig høj rente. De ligger ofte på 5 – 10 procent. Der selskaberne så tjener pengene er ved at have en form for gebyr, hvor de lægger 500 oveni det du skal tilbagebetale, og derved tjene pengene. Beregner man det gebyr med, og udregner det som ÅOP (Årlig Omkostning i Procent), så kan det blive til flere hundrede procent, hvilket selvfølgelig gør det enormt dyrt i forhold til normale lån. Dog skal du være opmærksom på at det stadig er småpenge, men i procent af dit lånebeløb, og løbetiden, så ser det dyrt ud. Sådan behøves det slet ikke at være.

Nogle selskaber tænker meget mere på forbrugeren fremfor at tjene penge, faktisk er det rigtig mange der gør det. Også derfor man ser at flere af dem har virkelig gode Trustpilot anmeldelser. F.eks. er der Vivus der tilbyder lån op til 3.000 kr. helt gratis. Her tjener Vivus ingen penge, og de løber risikoen.

Der er en masse dårlig omtale af quicklån, og det er mest pga. nogle bliver fanget, fordi de ikke kan tilbagebetale det fuldebeløb, og så ryger i inkasso, og får flere og flere gebyrer lagt oveni. Derfor er det utrolig vigtigt at være 100% sikker på at kunne tilbage betale det fulde lånebeløb i retmæssig tid. Kan du ikke tilbagebetale der fulde beløb tilbyder flere låneudbydere at udskyde lånet ved at du betaler et mindre gebyr. Dette er et godt alternativ fremfor at komme i Ribers. Er du i Ribers kan du læse Prestamos artikel om Lån trods RKI (Ribers) her.

Hvordan gennemskuer jeg lånene?

At gennemskue lånene er super simpelt. Det eneste du skal kigge på er det du skal betale tilbage, og det du låner. Låner du f.eks. 5.000, og du skal tilbage betale 6.500, betaler du altså 1.500 kr. for lånet. Ansøger du flere steder kan du via denne metode hurtigt og nemt udvælge det billigste lån for dig. Dog skal du være opmærksom på at det billigste måske ikke er det bedste for dig? Nogle relevante ting for dig kunne være:

  • Hvad sker der hvis jeg ikke kan betale? Hvad er mine muligheder her?
  • Har de en god kundesupport? (Tjek evt. Trustpilot)
  • Kan de i fremtiden tilbyde mig bedre låneforhold?

De spørgsmål kunne også være relevante at stille sit lån. Derfor som så meget andet, er det vigtigt ikke udelukkende at kigge på prisen på sit lån, men også de andre ting som ligger bagved.

Har du nogle spørgsmål er du velkommen til at skrive til Prestamo på [email protected], hvor de er tilgængelig hver dag, og svarer dig typisk indenfor 12 til 24 timer.

DEL
Næste artikelNy professionel hjemmeside?
Thomas Christiansen er en fast skribent her på bloggen. Thomas skriver om diverse aktuelle ting. Han går i dybden og bringer den gode historie.

EFTERLAD ET SVAR