Sådan bliver du et ekstra stort aktiv på arbejdspladsen

0
305

Brænder du for at gøre en forskel? Vil du gerne være et forbillede som kan føre an, når tingene strammer til? Drømmer du om en mere ansvarsfuld rolle på arbejdet? Uanset hvilke spørgsmål du kan relatere til, så får du i denne artikel en masse tricks til at blive et større aktiv på arbejdspladsen.

Det kan i den grad betale sig at være et større aktiv på arbejdspladsen. Først og fremmest sender du et signal om, at du gerne vil det bedste for din arbejdsplads. Derudover viser du over for dine ledere, at du er villig til at gå det ekstra skridt som det af og til kræver. Og det kan i sidste ende betyde en forfremmelse, mere ansvar og dertilhørende højere løn.

Hav et godt forhold til alle medarbejdere og kollegaer

Det er en fremragende ide at have et godt forhold til alle medarbejdere og kollegaer. På den måde er du vellidt af alle, hvilket er uhyre vigtigt, hvis du for eksempel drømmer om at blive leder eller lignende.

En god måde at få et godt forhold til alle på er at snakke med alle i øjenhøjde. Du skal hele tiden tænke, at du ikke er bedre end nogen af dem du snakker med. Ved at gøre dette vil du opleve, at dine kollegaer vil kunne lide dig mere. En god huskeregel er at lytte mere end du taler. Gør du det, så vil du blive meget vellidt på arbejdspladsen.

Tag et kursus i projektledelse

Et kursus i projektledelse vil uden tvivl gøre dig til et meget større aktiv på din arbejdsplads. Derfor kan du med fordel afsætte et par uger – eller hvor lang tid det nu tager – til at blive dygtig inden for projektledelse.

Projektledelse er en meget efterspurgt kompetence

Projektledelse er i øvrigt en meget efterspurgt kompetence hos mange virksomheder, hvorfor det bestemt ikke skader at blive dygtig inden for dette felt. Når du er en dygtig projektleder, så vil du uden tvivl blive tildelt noget mere ansvar. Kort sagt: En god projektleder er et meget stort aktiv på en arbejdsplads.

Har du overvejet at blive en del af bestyrelsen?

Er bestyrelsesarbejde noget for dig? Hvis ja, har du så overvejet at blive en del af bestyrelsen? Der kan være mange spændende opgaver ved at være en del af bestyrelsen. Dog kræver det selvfølgelig en indsats at blive indlemmet i bestyrelsen. Derfor anbefaler vi, at du følger ovenstående råd, hvis du gerne vil arbejde med bestyrelsesarbejde på din arbejdsplads.

Forbered dig på bestyrelsesarbejdet med et kursus/en uddannelse

Bestyrelsesarbejde er ikke ”a walk in the park”. Derfor anbefaler vi, at du tager dig en uddannelse/et kursus inden for området, så du er klar til at give den en skalle. Der findes mange gode kurser og uddannelser inden for bestyrelsesarbejde, hvorfor det ikke burde være noget problem for dig at finde en dygtig underviser som kan hjælpe dig med at blive et stort aktiv i bestyrelsen.

Læs mere om bestyrelsesuddannelsen her.

Sæt dig nogle mål

Hvis du generelt er en meget ambitiøs person, så er det en fremragende ide at sætte dig nogle mål. Ved at have målsætninger at arbejde efter er du uden tvivl meget mere motiveret på arbejdspladsen. Det kan for eksempel være, at du har et mål om at blive forfremmet inden for de næste tre år. Ved at have sådan et mål har du hver dag noget at stå op til og kæmpe for. Det vil med garanti øge din arbejdslyst samtidig med, at du øger chancen for at blive forfremmet ganske betydeligt.

DEL
Forrige artikelFind låsesmeden tæt på din bopæl
Næste artikelOpskriften på det perfekte sommeroutfit
Nora bor i indre København hvor hun er under uddannelse på CBS, hvor hun har speciale i markedsførings med større virksomheder. Her på bloggen vil hun skrive indlæg om marketing, tips, og lignende.

EFTERLAD ET SVAR