Som danskere og skandinaver er vi stolte over vores designtraditioner, som med årene er blevet anerkendt over det meste af verden. Vores designere har et sikkert blik for den perfekte kombination af det funktionelle og det stilsikre med en god del minimalisme ind over. Det hele kan dog også blive lidt FOR stilsikkert, hvis man konsekvent indretter sit hjem efter denne norm, og der kan komme en snert af selvhøjtidelighed ind over. For at imødegå dette, betaler det sig at flette lidt humor og sjove tendenser ind hist og her. De to ting supplerer hinanden godt, og giver en rigtig god synergi. Humor og sjov udelukker ikke godt design, og det er firmaet X-Akt er glimrende eksempel på, og du kan let konstatere det ved selvsyn på www.xakt.dk, hvor de fleste af butikkens varer kan købes online.

Få en oplevelse og besøg den fysiske butik

Selv om hjemmesiden både er overskuelig og særdeles inspirerende, står den ikke mål med den 2.000 kvadratmeter store fysiske butik i Herning, hvor de fleste vil kunne bruge timer på at studere og undersøge de mange spændende sager.

Det er i høj grad de helt store design-mærker, der er i fokus, når det handler om møbler, men man finder også mange af de føromtalte sjove og mærkværdige dryp, som firmaet historisk set er blevet kendt for. Vi faldt for eksempel pladask for en fantastisk flot stereohøjttaler, hvor højttalermembranerne udgjorde store øjne på en ugle, samt et LEGO-hoved i overstørrelse, som kan bruges til opbevaring eller blot dekoration. Det er den slags små finurligheder, som både bløder op og gør besøget i dit hjem både sjovt og spændende for gæsterne.

Prøv også genbrugsbutikkerne – de kan være en guldgrube

Genbrugsbutikkerne har for alvor vind i sejlene i disse år, og de beretter samstemmende og kraftigt voksende omsætning. Det er måske mest tøjsalget, der driver udviklingen, for det er blevet moderne med retro- og genbrugstøj. Gamle ting kan også være en måde at bløde en ellers stilsikker indretning lidt op med, enten fordi de er smukke, ejendommelige eller måske endda grimme på den ”fede måde”. Mulighederne er uendelige, men sæt noget tid af til at køre rundt og besøge butikkerne, for der kan til tider være langt mellem de gode fund. Som regel er det svært at planlægge, hvad det præcist er, man skal gå efter, men du ved det, når du ser det.

Personlige kreationer tilføjer hygge og affektionsværdi

Det er måske ikke altid, at man har lyst til at udstille børnenes børnehavekreationer med skævvredne askebægre og ubehjælpsomme tegninger, og du skal jo også selv føle dig godt tilpas i stuen. Men med lidt omtanke, kan man faktisk ganske ofte få noget godt ud af det. Det kan f.eks. være en velvalgt ramme eller en montre, som tilføjer en ny dimension til kunstværket. Det er skønt, når det lykkes, og børnene elsker det naturligvis. Du kan også selv være proaktiv, og tage børnene eller børnebørnene med til stranden for at samle flotte træstykker eller spændende sten, som også af og til i sig selv kan vise sig at være små værdifulde unika, der sagtens kan være værdige til en hædersplads i hjemmet.

DEL
Forrige artikelFind modetøj til kvinder på nettet
Næste artikelHvad får dit hus til at stråle i 2016?
Freja Mortensen er vores nyeste skribent her på bloggen. Pt. arbejder hun i USA hvor hun samtidig studere jura. Hun blogger her for at skabe opmærksomhed på nogle mere abstrakte ting i hverdagen.

EFTERLAD ET SVAR