Designmøbler er ikke udelukkende et spørgsmål om smag og stil. Det kan faktisk også ses som en god investering. Der er rigtig mange fordele ved at have designmøbler i sin bolig, da man kan få en eksklusiv stil, god siddekomfort og en god investering ovenikøbet.

I Danmark har vi et godt ry, når det kommer til møbeldesign, og vi har skabt rigtig mange klassikere. Fælles for dem er, at de har en rigtig høj brugtpris, der ikke sådan lige daler, hvis man passer godt på dem. Faktisk stiger de fleste af de danske designklassikere i pris, og det kan man gøre til en indbringende forretning – især hvis man har et øje for, hvilke møbler der kommer til at udgøre fremtidens designklassikere.

Hvilke designmøbler bliver klassikere?

Én ting er nemlig at købe brugte stole, som man ved er designklassikere allerede nu. Noget helt andet er, at kunne spotte dem, der bliver det i fremtiden. Det kan helt sikkert betale sig, og man kan som regel danne sig et indtryk af, hvilke stole der bliver det næste store. Internettet har gjort det nemmere end nogensinde før at holde øje med de tendenser inden for boligindretning, der er værd at følge med i. Det er nemlig udbud og efterspørgsel der er med til at definere, hvilke møbler der går hen og bliver designklassikere. Der findes mange forskellige webshops (eksempelvis her) som udelukkende specialiserer sig inden for salg af designmøbler og interiør af høj kvalitet – og mange med danske designere i sortimentet også.

Hvilke danske designmøbler er penge værd?

Hvis du har tænkt dig, at du gerne vil investere i designmøbler, så bør du kigge efter navnet på designeren bag møblet. Navne som Børge Mogensen, Poul Kjærholm, Poul Henningsen og Kai Kristiansen har alle sammen designet møbler, der går for mange penge i dag.

Især den møbelkunst der var populær i 50’erne og 60’erne er mere populær end nogensinde før i disse dage, og hvis man bare for et par år tilbage købte nogle af designklassikerne, så vil de altså være op til 50% mere værd i dag, ifølge Politiken.dk. Derved er det altså en rigtig god forretning at investere i gamle designmøbler – eller se, om man er heldig at spotte fremtidens designklassikere.

EFTERLAD ET SVAR