Dette indlæg vil gennemgå hvordan biltypen SUV er i 2016, og netop hvorfor den er så populær dem som den. Læs med her og lær mere.

En SUV er en stor og rummelig bil. Typisk 5 døre og 4-hjulstræk. Derudover er bilen meget stor, og firkantet i forhold til normale biler. Det der gør de betegnes som SUVer at de er bygget på markant større chassisser. Dette giver også dem deres specielle udseende som er blevet meget populært de seneste år.

Her ses et billede af en Suzuki SUV. Kilde: Suzuki -> SUV

suzuki-suv

Udviklingen af SUV

SUV har udviklet sig de sidste mange år, og det bliver de ved med. Mange mærker er begyndt at lave dem, herunder Suzuki, Audi, BMW og mange andre. I danmark er de også blevet meget populære, og du ser flere og flere af dem på vejene rundt omkring. Har du prøvet at lægge i overhalingsbanen (Hvilket alle vel har), så har du sikkert også mødt en SUV i bakspejlet. De fleste har nemlig store motorer, og kan køre rigtig stærkt.

Som noget nyere er flere mærker begyndt at bygge dem som hybrid biler, hvilket betyder at de prioritere at køre på strøm, fremfor diesel eller benzin. Dette betyder at ved almindelig bykørsel, kan du køre op til 35 km/l i en hybrid SUV. Hvis du kører stærkt i den, bruger den selvfølgelig hurtig strømmen helt op, og så falder din km/l meget. Ned til 10km/l. Skal du bruge en økonomisk bil, så tjek disse økonomiske biler.

Hvorfor ser en SUV så godt ud?

Det er svært at sige præcis hvorfor en SUV ser så godt ud, og er blevet så populær som den er, men en ting er sikkert – De ser godt ud! Udover at se godt ud, så er de også store og rummelige, og har rigtig meget benplads, og ofte har de et enormt bagagerum, samt mulighed for tavboks, hvilket gør dem ideale rejsebiler. Skal du f.eks. på skiferie, med ski, støvler, mad, drikkelse osv, kan det være svært at finde plads til det hele i en normal bil. I en SUV har du plads til det hele.

Beauty is in the eyes of the beholder

Dette citat gør sig selvfølgelig også gældende ved biler. Om man kan lide bilen er en smagssag, men faktum er at rigtig mange synes en SUV er rigtig fed. Måske er det fordi den er opnåelig, fremfor f.eks. en Ferrari der er meget dyr, og koster flere millioner. Så koster en SUV ikke så meget igen, og kan købes af det meste af den danske befolkning.

Hvad koster en SUV?

Prisen variere rigtig meget, og kommer helt hvad på hvad du kræver af din bil. Skal du have en designmæssig god, hurtig, og sikker bil, så betaler du selvfølgelig det ekstra, men hvis du derimod ikke går så meget op i design, det rigtige mærke, og nyeste model, så kan du finder mange gode SUVer til under 100.000 kr. Du kan næsten selv vælge hvad du vil betale, men som så meget andet, så får du derefter.

Leder du efter en god bil, og ved ikke hvilken du vil vælge, kan du med fordel søge markedet selv. Evt. ved at tjekke Bilbasen eller Google. Der findes massere billeder, guides og brugeranmeldelser der kan hjælpe dig med at vælge rigtigt.

DEL
Forrige artikelSkab karakter i din bolig med designer lamper
Næste artikelHer finder du de billigste bilforsikringer
Nora bor i indre København hvor hun er under uddannelse på CBS, hvor hun har speciale i markedsførings med større virksomheder. Her på bloggen vil hun skrive indlæg om marketing, tips, og lignende.

EFTERLAD ET SVAR