Lamper handler om meget andet end blot belysning. Det er naturligvis en lampes primære funktion, at kunne skabe god belysning og dermed sørge for at holde et område eller et helt lokale oplyst. Det skal dog ikke være nogen hemmelighed, at lamper i dag handler om langt mere end blot belysning – og oftest ender det med at være sekundært parameter for udvælgelse af den eller de lamper, du ønsker at investere i til din bolig.

Hvad der derimod oftest kommer til at fungere som det primære parameter er lampens design såvel som arkitekten, der står bag selve designet. Det er med stor sandsynlighed også noget, du selv kan skrive under på, da du med garanti også selv har foretaget et køb af en eller flere designer lamper gennem tiderne, der udelukkende er blevet valgt på basis af dens design og/eller grundet arkitekten, der står bag designet.

De rette designer lamper kan skabe karakter

Hvis du ønsker at give din bolig karakter og skabe en personlig stil, så er det særdeles vigtigt at du også sørger for at tænke dine lamper med ind i processen. Indretning handler ikke blot om møbler, interiør og placering af dine møbler, men lige så meget om dit valg af dine lamper.

Med dette menes naturligvis, at en indretning bestående af arkitekttegnede designer lamper fra f.eks. Arne Jacobsen, Louis Poulsen, Poul Henningsen og mange andre vil give en helt anden karakter end en indretning, der er bestående af lamper fra IKEA og lignende bolighuse, hvor lamperne kan erhverves til en meget lille sum sammenlignet med lamper fra de førnævnte arkitekter. Derfor kan de helt rette designer lamper også skabe en anderledes og mere moderne karakter, hvis det vel at mærke er den type af stil og karakter, du ønsker at vise med dine lamper

Findes der også nyligt designede designer lamper?

Ovenstående kan give et indtryk af, at det udelukkende er arkitekttegnede lamper af ældre dato, som er blevet tegnet en designer for mange, mange år siden, som kan betragtes som designer lamper. Det er dog slet ikke tilfældet, for der findes et væld af forskellige lamper, der er blevet designet i løbet af de seneste par år, som også vil kunne betragtes som deciderede designer lamper, men dog blot på en anden måde end de førnævnte lamper.

I den forbindelse kan der blandt andet nævnes brands som HAY, Rotaliana og Kartell, der alle tre er brands, der beskæftiger sig med design og fremstilling af, hvad man tolker som designer lamper. De tre brands er desuden også et rigtig godt eksempel på, at moderne lamper ikke nødvendigvis behøver at være lamper, der er designet af diverse danske møbelarkitekter for mange år siden – og derfor kan du også sagtens erhverve dig en række designer lamper uden at skulle betale i dyre domme for Louis Poulsen, PH og deslige.

Dine lamper skal passe til din øvrige indretning

Hvad end du foretrækker designer lamper i stil med dem, der bliver designet af HAY, Rotaliana og Kartell eller du derimod er dybt forelsket i lamper fra Arne Jacobsen, Poul Henningsen og Louis Poulsen, så skal du naturligvis sørge for at udvælge en række lamper, der stemmer overens med din øvrige indretning. Derfor skal du også give dig god tid til at udvælge de lamper, der skal hænges op eller placeres rundt omkring i din bolig.

Det absolut nemmeste er at sætte dig ned og skabe et overblik over, hvordan du har indrettet dig og hvilke lamper, du mener passer hertil. Først derefter kan det betale sig at igangsætte jagten efter de helt rette designer lamper til din bolig.

DEL
Forrige artikelDanskere er vilde med brændeovne
Næste artikelSUV modeller i 2016
Nora bor i indre København hvor hun er under uddannelse på CBS, hvor hun har speciale i markedsførings med større virksomheder. Her på bloggen vil hun skrive indlæg om marketing, tips, og lignende.

EFTERLAD ET SVAR