Danskere er vilde med brændeovne, da det giver god varme og ofte er familiens samlingspunkt i de kolde vintertider. Men hvad koster en ny brændeovn i virkeligeden samt hvad koster installering, hvis det er noget man ikke selv kan klare? Læs denne tekst igennem og du vil forhåbentlig være blevet klogere på disse to spørgsmål.

Hvad koster en ny brændeovn?

Det kan være svært at give et decideret svar på, hvad en brændeovn koster, da der kan være flere ting, der kan have en indflydelse på prisen. Et godt start er at budgettere med minimum 5.000 – 10.000 kroner afhængig af hvad mærket er samt hvor stort et rum den skal stå i. Typisk vil man vælge stuen, da er ofte også det største rum i ens hjem.

Samtidig er der flere krav, som du bør være opmærksom på inden du overhovedet bestiller din nye brændeovn eller pejs. Du skal sikre dig, at det gulv, som brændeovnen eller din nye pejs skal stå på, er i orden. Der er nogle brændeovne på markedet, der kræver et særligt stabilt gulv – og i nogle tilfælde et støbt gulv.

Skal brændeovnen ikke stå på gulvet, men derimod bygges ind eller hænges op på en væg, er det rigtig vigtigt, at du sikrer dig, at murværket kan holde til dette. Et godt råd er at spørge f.eks. en murer til råds, hvis du ikke selv har erfaring eller viden inden for dette område.

Der er krav i bygningsreglementet om, at gulv under eller omkring en brændeovn eller pejs er ubrændbart, således at ens hjem har mindre risiko for at blive brændt. Dette kan etableres ved enten en metalplade eller klinkebelægning, hvoraf den sidstnævnte løsning var mange der gjorde før i tiden. Typisk vil forhandleren af din brændeovn også sælge disse metalplader.

Installering af brændeovn

Har du ikke selv erfaring med installering af en brændeovn eller en pejs, kan det være en vanskelig og uoverskuelig opgave. Heldigvis kan du i dag få professionel hjælp til den slags, så du er sikker på, at det bliver gjort korrekt og på den rigtige måde.

Typisk vil prisen for at få monteret en brændeovn eller en pejs af en professionel koste mellem 2.000 – 3.500 kroner. Det kan i nogens øjne lyde som en dyr pris, men samtidig er det et engangsbeløb og det er samtidig vigtigt at din brændeovn eller pejs bliver monteret på den korrekte måde. Er du ligeledes i den situation, at du ikke har erfaring med installation af en sådan enhed, kan pengene være givet rigtig godt ud.

Har du derimod selv erfaring med denne slags installering eller viden inden for området, kan det anbefales at kigge på en af de mange trin for trin guide, der viser hvordan man selv monterer og installerer sin brændeovn i sit hjem. Bl.a. har det populære danske byggemarked XL-byg på deres hjemmeside en trin for trin guide, der er helt gratis og rigtig brugbar, således at du er sikker på, at du får installeret din brændeovn eller pejs korrekt.

Reservedele til brændeovne

Trænger din brændeovn til en opfriskning eller er noget i stykker, kan du hos flere gængse byggemarkeder eller på internettet finde reservedele til brændeovne. Dette gælder til alle de populære mærker, såsom Morsø, Heta og Varde Ovne.

Det kan ske, som med alle mulige andre ting, at der pludselig går noget i stykker og derfor kan det være rart at vide, hvor man skal gå hen for at finde de rigtige reservedele til ens brændeovn. Det er trodsalt billigere at købe en eller flere reservedele til ens brændeovn, fremfor at købe en helt ny. Typisk vil du kunne spare penge ved at købe dine reservedele på internettet, fremfor i en fysisk butik.

DEL
Forrige artikelNy professionel hjemmeside?
Næste artikelSkab karakter i din bolig med designer lamper
Nora bor i indre København hvor hun er under uddannelse på CBS, hvor hun har speciale i markedsførings med større virksomheder. Her på bloggen vil hun skrive indlæg om marketing, tips, og lignende.

EFTERLAD ET SVAR